Randi Thomsen
PSYKOTERAPEUT MPF & SUPERVISOR

Parterapi

Når vi er to til at dele bliver glæden dobbelt og sorgen halvt så tung at bære …

Det går bare nogle gange sådan, at vi  over tid ikke længere er åbne for at dele med hinanden. Ved parterapi er mit fokus at skabe et rum, der er trygt at være i for jer begge. Formålet er, at I får åbnet op i kontakten med hinanden. I kan lære at forstå baggrunden for hinandens forskellige adfærds mønstre og den kommunikation, som sker imellem jer – også den uden ord. Parterapi kan føre til en oplevelse af et helt nyt samliv, hvor I begge vokser af livsglæde og dybere kærlighed. Gennem større indsigt i din partners dybere længsel og behov, så vækkes ofte en naturlig lyst til at støtte og “se” hinanden med nye, kærlige øjne.

Vi kan såre hinanden med ord – det vi gør eller undlader at gøre. Mit udgangspunkt er, at menneskers adfærd altid er meningsfuld. Vi gør det bedste livet har lært os om at tolke situationer og klare os i relationer til andre. Problemerne opstår, når vores tolkninger kommer af gamle mønstre, som ikke er hensigtsmæssige i det voksne, modne liv. De gør os blinde –  skaber misforståelser og konflikter, der kører i ring i parforholdet. Det tærer på livsglæden og vi lukker vores hjerte. Parterapi kan åbne op!

Eksempler på emner i parterapi:

 • “Jeg føler mig ofte ensom, når vi er sammen”
 • Manglende lidenskab og lyst til sex
 • Jalousi
 • Utroskab
 • Skænderier, der kører i ring
 • Skal vi give op? Skilles? Hvad gør vi?

Mange par kommer styrket igennem en parforholdskrise.

Jeg kalder det et pitstop i parforholdet. Ligesom bilen lige får efterspændt eller skiftet en skrue. Det er for jer, der vil udvikle jer sammen og pleje det gode I har. Nogle få samtaler kan være godt givet ud for jer, der har tidligere forhold bag jer og måske sammenbragte børn. Som parterapeut kan jeg støtte jer i at håndtere udfordringerne gennem kærlig kommunikation. Samtaler med din partner skal give oplevelsen af nærhed. Løsninger finder I naturligt derefter.

I et parforhold, der har nogle år på bagen, har I virkelig også muligheden for at være gode for hinanden. Det kan være, at en af jer, eller at I begge har fokus på personlig udvikling. Den modne kærlighed har stort potentiale til at hele psykens gamle sår. Jeg kan støtte en proces, hvor I skaber et fælles “landkort”, så I går væk fra uhensigtsmæssig adfærd mod en nutid af samhørighed og livfuld tiltrækning imellem jer.

Eksempler på emner her:

 • Kommunikation
 • Seksuel tiltrækning imellem jer – maskulin/feminin energi
 • Dynamik og roller i forholdet
 • Angst for at miste hinanden
 • Åbenhed i parforholdet
 • Aktuel sygdom
 • Hvor er du? Hvor er jeg? – Hvor er vi på vej hen? – Hvor kom vi fra?
 • Nye livsfaser

Parterapi gavner hele familien. Det kan være den rigtige prioritering for jer.

Jeg tilbyder parterapi i min praksis i Aalborg.

parterapeut

Randi Thomsen

Psykoterapeut MPF

Jeg er uddannet ID-psykoterapeut MPF med omfattende erfaring inden for pædagogisk vejledning af voksne med psykiatriske diagnoser i over 10 år. Derudover er jeg certificeret stresscoach og supervisor. 

Jeg har også gennemgået et Externship hos psykolog Jette Simon, en ekspert inden for Emotionsfokuseret Parterapi (EFT). EFT’s grundlæggende antagelse er, at vi alle længes efter et trygt parforhold bygget på kærlighed. Parforholdet kan endda hjælpe med at hele gamle sår.

Siden 1987 har jeg delt mit liv med min mand. Vi har brugt flere år på at lære om meditation og hvordan de maskuline og feminine energier i os mennesker kan udtrykkes sundt og livligt, gennem undervisning på Vækstcentret. Jeg anvender også erfaringer fra denne tid som parterapeut.

Min erfaring med at guide flere hundrede par gennem terapiforløb har lært mig, at det er yderst gavnligt at forstå, hvorfor konflikterne har udviklet sig i et bestemt mønster, og hvordan dette mønster kan brydes. Læs mere om Randis baggrund.