Hvad er NADA behandling?

Det er et øre-akupunktur system, der bringer krop og sind mere i balance. Dvs. det er en behandlingsform, der afbalancerer og styrker kroppens funktioner, og genskaber indre ro og fokus hos den, der får behandling.

Hvem kan have glæde af NADA behandlingen?

Alle, som har mistet den indre ro eller har fysiske symptomer på ubalance. Det kan siges meget enkelt, som en NADA-behandler i New York, Anna Oliviera udtrykte det: ”Akupunktur synes at skabe balance, hvor balancen ikke findes. Og give styrke, hvor livet er skrøbeligt”. NADA virker godt sammen med anden behandling, f.eks psykoterapi.  Forstyrer ikke din evt. medicinske behandling.

NADA akupunktur skaber balance, hvor der er ubalance:

  • Fordøjelses-regulering
  • Puls- og blodtryksregulering
  • Stress-, angst- og urodæmpende
  • Smertelindring
  • Søvnrytme-regulering
  • Immunforsvars-styrkende
  • Stimulere udskillelse af affaldsstoffer (ex. medicin)
  • Regulere hormonbalancen  – hedeture m.m.
  • Afvænning – medicin, tobak, alkohol, mad o.a.

Listen er blot udvalgte eksempler.

Hvordan foregår behandlingen?

Der gives 5 små tynde, sterile nåle i hvert øre. Herefter sidder du hvilende, uden samtale i en stol i ca. 45 minutter. Der tilbydes en NADA-urtete. Den er mildt udrensende og forstærker behandlingen.

Er der bivirkninger ved behandlingen? 

Behandlingen betragtes som bivirknings fri. I helt sjældne tilfælde kan man få lidt hovedpine eller føle lidt utilpashed. Det er forbigående og afhjælpes ved at fjerne nålene. Behandlingen er generelt smertefri, dog mærkes et lille stik, når nålen sættes i. Enkelte af punkterne i øret føles nogle gange ømme, men det bør forsvinde, når nålen er sat i. Der kan forekomme en snurren, prikken i øret eller kæben. Det kan opleves, at gamle problemer, eller symptomer kan blusse op i en kortere periode. Det er normalt, og kan betragtes, som led i en balancerende proces.

Der er aldrig beskrevet infektion ved denne form for behandling.
Det kan være, at du bliver træt efter behandlingen, derfor anbefales det, at tage det stille og roligt. Du skal have tid til at ”fordøje” behandlingen og få optimal virkning! Andre oplever øget energi.

Behandlingen gives typisk til flere ad gangen – man sidder således og hviler i sig selv i samme rum. Det kan være en ny oplevelse. Det er en del af behandlingen. Måske falder du hen i søvn et øjeblik – den optimale effekt opnås i vågen tilstand, med mindre dit problem er konstant uro. Så er søvnen jo netop en tiltrængt tilstand.

Hvor hurtigt opnås effekt?

Nogle mærker en effekt efter de første behandlinger, f.eks. en dybere nattesøvn. Det er almindeligt at der i nogle uger gives 2-3 behandlinger pr. uge, før effekt viser sig.

NADA behandling har oprindelse i en kinesisk medicin forståelse. Kort sagt handler det om balance i vores Yin og Yang energi.

Yang er handlekraften – udadrettet. Yin er indadrettet – energi opbyggende, “anti-stress” – det kan sammenlignes lidt med et batteri, der rummer en energi, som kan bruges i “handling”, når vi trykker “on” på f.eks. en lygte bruges af den opbyggede energi. NADA er en Yin styrkende behandling. Yin energien i os kan på en måde ses som vores “batteri”.
Når vi fungerer godt, så søger vi naturligt balance. Når vi af en årsag er kommet ud af balance, så kan NADA akupunktur give kroppen hjælp til selvhjælp. Mange oplever at få fokus på personligt sundere valg.