Hvad er forskellen på en psykolog og en psykoterapeut?

Psykologer og Psykoterapeuter beskæftiger sig med de samme problemstillinger.

En psykolog er teoretisk uddannet i psykens anatomi på universitetet i 5 år og kan lave visse udredninger og skriftlige erklæringer til f.eks. en læge journal. cand.psych. er en lovbeskyttet titel, som psykologen kan opnå efter et par års praksis og opfyldte krav til supervision.

Psykoterapeuter har som udgangspunkt en socialfaglig bachelor uddannelse og erfaring som feks. pædagog, socialrådgiver el. sygeplejerske. En psykoterapeut uddannelse er 4-årig – videre uddannelse.

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel. Derfor findes der tværministerielle evalueringskrav, som psykoterapeutuddannelser evalueres efter. ID Academy har denne evaluering uden tilsyns anmærkninger.

Kravene til en certificeret ID Psykoterapeut går bl.a. på at have gennemført et bestemt antal timer i supervision, egenterapi og samtale-erfaring som terapeut, for at opnå certificering til skriftlig og praktisk eksamen. En certificeret psykoterapeut har således gennemgået mange timers personlig (egen)terapi med det formål at opnå selvindsigt i sine egne psykiske temaer.

Titlen psykoterapeut MPF betyder Medlem af Dansk Psykoterapeut Foreningen, som kræver solid uddannelses baggrund af sine medlemmer. Foreningen er grundlagt for at sikre kvalitet og tryghed ved valg af terapeut.

Man behøver egentlig ikke at gå så meget op i, hvilken retning ens terapeut har. Forskning viser, at det faktisk er relationen, mellem terapeut og klient, der har størst betydning for resultatet. https://psykoterapeutforeningen.dk/find-terapeut/kontakthjertevis-dk/

https://psykoterapeutforeningen.dk/om-psykoterapi-2/psykoterapeut-vs-psykolog-og-psykiater/